Nils Tore Skogland hjelper virksomheter med kunnskap, verktøy og rådgivning for reell bærekraft. Foreleser om miljøpolitikk og reell bærekraft på NHH i Bergen. Er el-sykkelambassadør med kontor på Spaces – Media City Bergen.

Skogland har lang erfaring med tiltak for å redusere miljøproblemer og formidling av løsninger, samt entreprenørskap, prosjektutvikling og gjennomføring, økonomistyring, administrasjon og nettsideutvikling. Er økonomiutdannet fra Universitet i Bergen med spesialisering i miljø- og finansøkonomi og støttefag i humanistisk informatikk, psykologi og historie. Har ikke vært engasjert i noe politisk parti, men gir politisk bærekraftige innspill til politikere når kapasiteten tillater det.

Nils Tore Skogland er medlem i Bergen Rotaryklubb og assisterende guvernør i Rotary International for Askøy, Bergen og Øygarden. Gjennom Bergen Rotary klubb har han vært mentor for flere ungdomsbedrifter på Amalie Skram videregående skole i Bergen. Ubamboo, Stili UB og Opplett UB ble enten Hordalands beste ungdomsbedrift eller vant Bærekraftprisen og gikk videre til Norgesmesterskap i Ungt Entreprenørskap. Han er dessuten daglig leder for Pianoskole.no som underviser nærmere 90 unge og voksne i Bergen.

Skogland har bakgrunn som daglig leder i Naturvernforbundet Hordaland, konsulent i Bergfald & co i Oslo, ekskursjonsleder ved Universitet i Oslo, kursleder i Adecco personalomstilling, IT instruktør i Ajilon i Bergen, journalist og programleder i Radio Nova i Oslo og Studentradioen i Bergen, seksjonsleder i Naturvernforbundet og organisasjonssekretær i Natur og Ungdom.