Nils Tore Skogland hjelper virksomheter med kunnskap, verktøy og rådgivning for reell bærekraft. Er økonomiutdannet fra Universitet i Bergen med spesialisering i miljø- og ressursøkonomi og har lært Disiplinert Entreprenørskap fra MIT hos Vestlandets innovasjonsselskap på Marineholmen i Bergen.

Holder mastergradsseminar på Norges Handelshøyskole, er gjesteforeleser på Falmouth University i Cornwall – England, underviser i entreprenørskapsprogrammer og hjelper virksomheter med å utvikle verdifulle og reelt bærekraftige forretningsaktiviteter.

Har lang erfaring med tiltak for å redusere miljøproblemer og formidling av løsninger, samt entreprenørskap, prosjektutvikling og gjennomføring, økonomistyring, administrasjon og nettsideutvikling. Er økonomiutdannet fra Universitet i Bergen med spesialisering i miljø- og finansøkonomi og støttefag i humanistisk informatikk, psykologi og historie.

Skogland er styreleder i foreningen Blått hav Norge, assisterende guvernør i Rotary for Askøy, Bergen og Øygarden. Har gjennom Bergen Rotary klubb vært mentor for flere ungdomsbedrifter på Amalie Skram videregående skole i Bergen. Ubamboo, Stili UB og Opplett UB ble Hordalands beste ungdomsbedrifter og gikk videre til Norgesmesterskap i Ungt Entreprenørskap. Er daglig leder for Pianoskole.no som underviser nærmere 80 unge og voksne i Bergen.

Har bakgrunn som daglig leder i Naturvernforbundet Hordaland, konsulent i Bergfald & co i Oslo, ekskursjonsleder ved Universitet i Oslo, kursleder i Adecco personalomstilling, IT instruktør i Ajilon i Bergen, journalist og programleder i Radio Nova i Oslo og Studentradioen i Bergen, seksjonsleder i Naturvernforbundet og organisasjonssekretær i Natur og Ungdom.